Menu Zavřeno

GPA U15 (17.-18.2.2024) Brno – 3x zlatý František Vrchotický

O tomto víkendu se přestěhovalo badmintonové dění věkové kategorie U15 do Brna, kde se konal turnaj GPA.

Z našeho oddílu si svými výkony na předešlých turnajích vybojovali právo účasti na „áčkách“ Elen Perníková, Šárka Dvořáková, sourozenci David a Terezka Štěrbovi a František Vrchotický. Musím předeslat, že bylo příjemné vidět po delší době v hale na turnaji této kategorie tolik našich hráčů a hráček. Upozornil bych zvláště na účast Terezky Štěrbové(2013)!

Všechna naše děvčata předvedla parádní hru. Delší dobu jsme se na turnaji nepotkali a musím uznat, že výkony v ostrých zápasech mají vzestupnou tendenci. K lepšímu umístění chyběl opravdu jen kousek nebo možná i trocha štěstí.  Ve dvouhrách se nejdále dostala a do druhého kola se probojovala Elen Perníková. První kolo turnaje zastavilo naše hráčky i ve smíšených čtyrhrách. V dámské čtyrhře se Šárka s Elen probojovali mezi osm nejlepších párů. Terka zůstala před branami čtvrtfinále jen těsně.

Dobře fyzicky připravený David Štěrba zůstal bohužel ve všech disciplínách před postupem do druhého kola a bude muset ještě zapracovat na tom, jak svůj potenciál a možnosti využít a přenést do hry.

Prapor našeho oddílu držel nejvýše František Vrchotický. V sobotu nejprve postoupil s partnerkou Pavlínou Hermannovou vcelku hladce do semifinále smíšené čtyrhry. První komplikace přišla ve čtvrtfinále dvouhry, kde Fanda narazil na Daniela Nachtmana a vybojoval s ním třísetovou bitvu s napínavou koncovkou třetího setu. První den završil Franta po klidném průběhu čtyrher postupem i do třetího semifinále.

V neděli se Fanda dokázal po vyrovnaných zápasech dostat ve všech disciplínách do finále, ale síly už ubývaly. V párových disciplínách čelil ve finálových bojích Fanda se svými partnery vždy prohranému prvnímu setu, nakonec však své zápasy vybojoval. Ve dvouhře František uhrál vítězství ve dvou vyrovnaných setech, kdy šel do koncovky vždy s horším skóre. Fanda našel na konci turnaje víc sil než Karel Vahalík a ve velice pohledném zápase plném dlouhých výměn zvítězil.

Fando, gratulujeme!